Tot ce trebuie sa stii despre un sampon nuantator
Am discutat deja intr-un ghid al cumparatorului despre cum alegem un sampon nuantator. Ce cautam la un nuantator? Ce asteptari sa avem, ce compozitie si ingrediente cautam? Cum il alegem in functie de parul nostru si de tipul sau textura acestuia? Am abordat deja toate aceste aspecte acolo. Asa ca nu ezita sa verifici ghidul de cumparatorui pentru nuantator de par. Iti va fi util mai ales daca nu cunosti deja aceste detalii.
Dar nu am discutat inca anumite aspecte foarte importante. Si anume, cum folosim corect un sampon nuantator? Ce altceva mai trebuie sa stim despre acesta? Ai fi surprinsa sa afli ce multe persoane nu stiu sa utilizeze corect samponul normal. Lucrurile devin cu atat mai importante daca vorbim despre un nuantator. Daca nu urmezi corect pasii, risti ca rezultatul final sa nu fie cel dorit. De asemenea, cand si ce sampon se recomanda sa folosesti? Care sunt utimele trenduri si care sunt cele mai bune sampoane nuantatoare?
Toate aceste aspecte le vom aborda si explica in cele ce urmeaza. Frezarie.ro discuta tot ceea ce trebuie sa stii despre un sampon nuantator. Obtine cele mai bune rezultate folosind produse profesionale si tehnici ce nu dau gres. Parul tau va straluci, plin de vitalitate si culoare, odata ce intelegi corect toate aceste lucruri.
Care este diferenta dintre un sampon pentru par vopsit si unul nuantator?
Ambele sunt cunoscute in limba engleza drept ,,color shampoo”. Insa in limba romana? Samponul pentru par vopsit si samponul nuantator sunt unul si acelasi lucru? Ei bine, nu. Diferenta dintre acestea si un sampon normal este evidenta. Acestea se focuseaza pe culoarea si nuantele parului, nu doar pe spalarea, hidratarea, repararea acestuia.
Privind la samponul nuantator si sampon pentru par vopsit, diferenta poate fi mai putin vizibila. Nu te lasa indusa in eroare in aceasta privinta. Pentru ca ele nu trebuie confundate. Nu au nici aceeasi utilitate si nici aceleasi proprietati.
- Samponul pentru par vopsit este cel mai apropiat de un sampon normal. Rolul esential al acestuia este acela de a spala parul si scalpul. Dar in plus fata de cel normal, cel pentru par vopsit protejeaza mai mult timp culoarea parului. Ingredientele sale nu se comporta dur cu vopseaua din par si ii protejeaza intensitatea. Astfel, culoarea ramane luminoasa si stralucitoare cat mai mult timp. De asemenea, sampoanele pentru par vopsit sunt deseori imbogatite cu ingrediente hidratante. Acestea au rolul de a proteja firul de par impotriva deteriorarii din cauza vopselei. Il pastreaza fin si matasos, fara sa aplice presiune si sa il faca aspru si tern.
- Samponul nuantator, in schimb, este mai putin conceput pentru spalarea parului si a scalpului. Si mai mult pentru colorarea si accentuarea nuantelor si tonurilor de culoare din par. In functie de tipul acestuia, samponul nuantator poate avea multiple rezultate. Poate colora pur si simplu parul intr-o noua culoare. Poate elimina anumite nuante nedorite din par. Astfel functioneaza pentru parul blond sampoanele cu pigment violet, precum Fanola No Yellow. Sau poate doar sa accentueze anumite tonuri, anumite suvite sau culori. Totodata, se poate folosi pentru acoperirea radacinilor carunte sau colorate natural diferit, intre vopsiri. Spre exemplu, sa luam un sampon nuantator gri. Acesta poate masca cu usurinta radacinile nevopsite pentru parul argintiu, la moda anul acesta. Asadar singura asemanare dintre un sampon nuantator si unul normal este modul de aplicare. Se aplica pe par in acelasi mod ca samponul normal, urmand sa fie clatit. Din alte punct de vedere, insa, este mai mult o vopsea nuantatoare decat un sampon.
Cum folosesti corect un sampon nuantator?
Poate parea cea mai banala si mai simpla intrebare. Dar dupa cum am spus, ai fi surprinsa sa stii ca multe persoane aplica gresit samponul. Exista cateva reguli general valabile, pentru orice fel de sampon. Spre exemplu, se aplica doar pe parul umed, nu uscat. Directia de aplicare este de la radacini inspre varfuri, si nu in sens invers. Atunci cand aplici samponul, nu freca parul intre maini pentru a face spuma. Ci maseaza doar scalpul – spuma va aparea natural. Gravitatia imreuna cu stropii de apa o vor face sa alunece, tot natural, catre varfuri. Daca insisti cu sampnul si miscari de frecare asupra lungimii parului, risti sa-l deteriorezi.
In plus fata de aceste reguli de baza, samponul nuantator vine cu o serie de alte instructiuni. Acestea sunt esentiale pentru a te asigura ca rezultatul final este cel dorit. Iti doresti sa obtii parul exact ca pe ambalajul care te-a determinat sa cumperi produsul? Este si datoria ta, nu doar a calitatii nuantatorului. In primul rand, va trebui sa urmezi intocmai instructiunile de pe ambalaj. Spre deosebire de spalarea normala, samponul nuantator necesita timp de actionare. Acest timp este trecut pe ambalajul acestuia. De asemenea, verifica de cate spalari ai nevoie? Si cum recomanda produsul sa intretii parul spalat cu nuantator, pentru un rezultat durabil si intens? Toate aceste lucruri sunt importante pentru a te asigura ca aplici corect samponul. Este cea mai buna metoda sa te asiguri ca ai parte de rezultatele profesionale promise.
Cand folosesti un sampon nuantator?
In functie de rezultatul dorit, exista si un moment optim de aplicare a nuantatorului. De asemenea, vom vorbi si despre frecventa ideala de utilizare a samponului nuantator. Cand il folosesti si la ce interval, in functie de nevoile parului tau? Dincolo de instructiunile pe care le gasesti pe ambalaj, te ajutam si noi. Iata sfaturile de care ai nevoie in functie de parul tau:
Pentru acoperirea radacinilor intre vopsiri
Indiferent de culoarea in care iti e vopsit parul, acesta va creste. Astfel ca mai devreme sau mai tarziu, radacinile de culoare naturala vor fi vizibile. Daca tendinta de crestere a parului tau este rapida, vor fi vizibile destul de rapid. Poate chiar inainte de data recomandata pentru urmatoarea vopsire. Astfel, pentru a-ti proteja parul de o vopsire prea devreme, samponul nuantator e solutia ideala. Acesta iti va permite s-ascunzi culoarea naturala a parului la radacini, in timpul dintre vopsiri. O solutie temporara excelenta. Asadar se recomanda sa il folosesti in acest scop exact atunci cand ai nevoie. Intre vopsiri, cand parul a crescut 1-2cm si e necesara colorarea radacinilor in nuanta vopsita.
Pentru neutralizarea si eliminarea nuantelor de galben din par
Este poate samponul nuantator care poate fi folosit la cea mai mare frecventa. Chiar si de mai multe ori pe saptamana. Este destinat accentuarii culorii dorite si eliminarii tonurilor care iti stau in cale. In cazul blondului rece, spre exemplu, galbenul natural poate reprezenta un obstacol. Folosirea cu regularitate a unui sampon nuantator ce neutralizeaza acesti pigmenti galbeni este solutia ideala. La fel si in cazul parului brunet, se pot folosi nuantatatoare ce neutralizeaza pigmentii maronii.
Pentru obtinerea de tonuri ombre
Alt tip de sampon nuantator este cel folosit pentru suvitarea parului sau obtinerea stilului ombre. Fie pentru deschiderea parului la varfuri, fie inchiderea nuantei. Poate doar pentru colorarea partiala a parului, sau nuantarea sa totala. Pentru toate aceste motive, o frecventa de aplicare medie va functiona. Sampoanele destinate acestor rezultate sunt de obicei mai puternice. Au pigmenti mai durabili si apropiati de ai vopselei, fata de cele discutate anterior. Nu se aplica nici prea rar, ca-ntre vopsiri, nici la fel de des ca neutralizatorul.
Pentru colorarea completa a parului
Nu in ultimul rand, nuantatoarele se folosesc ca o varianta mai putin toxica pentru vopsele. Multe utilizatoare prefera sa isi coloreze parul in nuanta dorita cu un sampon. Chiar si cu riscul disparitiei mai rapide a culorii, prefera aceasta metoda in locul vopselei. Ei bine, aici frecventa de utilizare este discutabila. Ai parul deja vopsit si doresti doar sa-i intretii culoarea? Atunci il poti folosi o data la 10-12 zile, alternativ cu samponul pentru par vopsit. Daca nu, s-ar putea s-ai nevoie sa-l folosesti de mai multe ori in aceeasi saptamana. Mai ales daca nu obtii intensitatea dorita din prima. In plus, odata ce parul este colorat, trebuie sa te asiguri ca il ingrijesti corespunzator. Intretinerea acestuia consta in re-spalarea si re-nuantarea oridecateori e nevoie. Mai ales pentru a evita disparitia sau ,,spalacirea” culorii.
Care sunt cele mai bune sampoane nuantatoare pe piata actuala?
La momentul actual, cele mai indragite sampoane nuantatoare sunt cele bogate in nutrienti. Cele care nu doar coloreaza parul, ci il si protejeaza, hidrateaza si ingrijesc. Cele bogate in substante nutritive, naturale. Poate chiar in tratamente cu ioni, particule de argint, uleiuri esentiale si parfumuri deosebite. Pe piata, cele mai cunoscute branduri de nuantatoare sunt cele de la branduri cu notorietate. L’Oreal, Wella Professionals, Garnier – marci care produc deja vopsele si si-au extins gama catre sampoane nuantatoare.
Un sampon nuantator Loncolor, pentru reflexii argintii, e un produs exceptional pentru mentinerea culorii vopsite. Acesta este doar un exemplu. Dar toate brandurile enumerate mai sus sunt variante la care poti apela cu incredere. Inclusiv altele, precum Fanola, Pantene si Schwarzkopf, produc nuantatoare profesionale de top la momentul actual.
Ce nuante ar trebui sa alegi in 2020?
Din nou, depinde de propriile tale preferinte. Insa cu siguranta iti putem oferi cateva idei despre ce se poarta anul acesta. Iata nuantele de par trendy 2020, dar si ce nuantatoare folosesti pentru a le obtine:
- Blondul rece
Blondul rece se numara printre cele mai indragite nuante de par. Insa cu cat parul este mai galben natural, este mai greu sa obtii blond rece. Ceea ce ar trebui sa alegi in acest caz, este samponul neutralizator. Pigmentii violeti fac o treaba excelenta in eliminarea tonurilor galbene si redarea stralucirii reci a blondului curat.
- Argintiu si gri
Datorita aurei feerice, argintiul/griul sunt nuante de par care raman in top si in 2020. Daca simti ca ai indrazneala necesara pentru acest look, nu ezita. Este in pas cu ultimele trenduri si preferinte in hairstyling. Unele dintre cele mai intense si frumoase nuante de argintiu si gri se pot obtine si cu sampoane nuantatoare. Gama Kallos ofera cateva produse profesionale foarte eficiente in acest sens. Alege un sampon nuantator kallos pentru reflexii argintii si rezultatul va fi unul superb, radiant!
- Ombre
Ombre ramane la moda si anul acesta, in continuare, gratie elegantei si feminitatii stilului. Alege sampoane nuantatoare cu tonuri mai deschise/inchise decat parul tau. Acestea vor sublinia frumos diferenta de tonuri si iti vor crea un look ombre atragator. O combinatie profesionala, tinereasca, din topul anului acesta, e de roz-mov in tonuri deschise.
- Roscat
Rosul este si el in continuare la moda, multumita senzualitatii dovedite. Daca ai deja parul roscat, este o idee buna sa experimentezi cu nuante mai intense. Exista diverse sampoane nuantatoare in acest scop. De asemenea, poti combina roscatul cu stilul ombre, fie cu negru sau cu blond rece. Nu te teme sa experimentezi – una din calitatile samponului nuantator e caracterul temporar. Daca rezultatul nu e ce ti-ai dorit si nu te reprezinta, nu e nicio grija. Poti scapa destul de rapid de culoare daca nu repeti spalarea, reparandu-ti look-ul rapid.
- Natural
Sa nu uitam, totusi, ca 2020 este despre a ramane cat mai naturali. Moda acestui an promoveaza simplitatea naturii, naturaletea feminina. De aceea, a-ti lasa parul natural este o idee la fel de buna. Pentru un strop de stralucire si evidentiere, alege un sampon nuantator apropiat de culoarea ta. Acesta doar va sublinia anumite nuante naturale pe care le ai, alternandu-le cu altele. Fie mai deschise, fie mai inchise. In final, vei obtine aspectul hidratat, de culoare intensa, totusi naturala, cu tonuri accentuate subtil. Daca ai parul blond, spre exemplu, alege un sampon nuantator blond. Sau un sampon nuantator saten. Sunt nuante apropiate, dar se va sesiza o diferenta in stalucirea parului. Anumite tonuri vor fi accentuate, accentuand frumusetea culorii tale naturale.
Folosirea samponului de nuantare poate parea cel mai simplu lucru. Probabil din cauza asocierii acestuia cu samponul normal, pentru spalarea pe cap. Chiar daca, intr-adevar, se aplica mult mai usor decat vopseaua, ramane totusi proces de colorare. Asigura-te ca respecti fiecare pas cu rigoare si urmezi instructiunile. Este cea mai sigura modalitate ca vei ajunge la nuanta dorita, fara evenimente neplacute. Tine cont de aspectele prezentate pentru a-ti pastra parul/look-ul in perfecta forma si culoare!