Frezarie.ro

Top 5 Mituri Despre Uscarea Parului cu un Uscator de Par Profesional

Probabil ca ai auzit foarte des ca ai nevoie sa iti protejezi parul cat de mult poti inainte, in timpul si dupa spalare. Pentru ca este expus zilnic la factori care il distrug, printre care poluarea din mediul inconjurator, conditiile meteorologice, diverse substante chimice de aranjare, folosirea obsesiva a placii de par si altele. Insa printre aceste lucruri ce se prefera evitate, s-a strecurat o mica eroare: folosirea unui uscator de par. Daca te feresti sa iti usuci parul dupa baie sau sa folosesti un uscator de par, faci o mare greseala.

Haide sa lamurim lucrurile, ca sa intelegi exact de ce nu este nociva, ci chiar necesara, uscarea parului ud folosind cel mai bun uscator de par. Iata topul celor mai des intalnite si false 5 mituri legate de uscarea parului cu un uscator de par.

Mit 1: Nu este necesara uscarea parului dupa baie

Un prim mit, desigur foarte gresit, este ca nu e bine sa iti usuci parul dupa ce l-ai spalat. Este motivul pentru care foarte multe femei dorm toata noaptea cu parul ud. Suporta o senzatie neplacuta, riscul de a raci si chiar isi distrug parul, in speranta ca acesta va fi mai aranjat, mai stralucitor sau mai putin rebel a doua zi. Nimic mai gresit.

Atunci cand il usuci corespunzator, parul este directionat corect si aranjat in mod sanatos si natural. Daca omiti acest pas, parul tau nu va ramane doar ud peste noaptea si lipsit de volum a doua zi. Ci firele uscate inegal, presate de greutatea capului pe perna in timpul noptii, vor fi afectate in mod negativ si vor deveni mai fragile in tmip ce vor crea si foarte multe noduri greu de descalcit dimineata urmatoare. Asadar, uscarea parului este foarte importanta si complet necesara dupa orice spalare/baie/alergat in ploaie.

Mit 2: Este mai bine sa folosesti un prosop decat un uscator de par

Fals. Prin frecarea firelor de par cu ajutorul prosopului in mod insistent si repetat pe aceleasi zone, parul devine subtire si tern. In plus, risti chiar sa neutralizezi efectele benefice ale mastilor/balsamelor/sampoanelor folosite anterior, daca este cazul, prin stergerea lor cu prosopul dur. In schimb, cu ajutorul uscatorului, folosesti aerul cald intr-un mod delicat asupra parului, uscandu-l de la distanta, fara procese dure care il distrug.

Mit 3: Iti arzi parul daca folosesti regulat un uscator de par

La fel ca si in cazul placii, daca folosesti un uscator de par profesional, nu exista riscul arderii. In primul rand, nu iti arzi parul doar pentru ca il usuci cu aer cald. Mai ales daca il tii la o distanta suficient de mare incat sa nu atinga firele de par. Iar in al doilea rand, uscatoarele moderne vin chiar cu multiple functii menite sa protejeze parul si mai mult, acestea incluzand optiunea de a sufla aer rece sau de a regla temperatura potrivita pentru a-l putea folosi la o distanta minima, cu efecte maxime si totusi pastrand parul sanatos. Un astfel de uscator de par profesional este si Remington D3190, care vine si cu functie de ionizare si anti-statica, pentru cea mai delicata uscare a parului tau.

Mit 4: Toate uscatoarele de par sunt la fel

Nu sunt, acest lucru fiind confirmat inclusiv de exemplul de mai sus. Un uscator de par clasic si vechi probabil vine intr-o dimensiune mica, avand un motoras usor de stricat si sufland aer mult prea incins si intr-adevar nociv pentru par de la o distanta prea mica. Insa uscatoarele de par profesionale gasite astazi pe piata sunt extrem de variate, venind atat cu tratamente diverse cat si accesorii, functii si temperaturi diferite.

Mit 5: Parul se electrizeaza daca il usuci cu un feon

Un ultim mit ultra-popular este elctrizarea parului dupa uscarea cu un feon. Multe afirma ca parul lor se umfla sau se electrizeaza cu zeci de fire rebele daca folosesc uscatorul. Ei bine, poate ca ai nevoie de un uscator mai bun daca esti in aceasta situatie, sau cel putin de folosirea unui piaptan cu care sa iti aranjezi suvitele in timpul uscarii, pentru un aspect natural. De asemenea, ajuta daca tii feonul la o distanta considerabila fata de par. Cu siguranta acesta nu se va electriza daca il usuci corespunzator cu un produs de calitate!

Spread the love
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply