Frezarie.ro

Aparat de tuns Philips HC3420/15 – Review 2021

Philips este unul dintre cei mai cunoscuti producatori pentru profesionalismul aparatelor fabricate si tehnologiile avansate pe care le inoveaza. Insa isi demonstreaza, oare, aceeasi reputatie excelenta, si in calitatea performantei aparatului de tuns Philips HC3420/15? Haide sa-i evaluam indeaproape caracteristicile pentru a afla cat de inteleapta ar fi alegerea achizitionarii acestei versiuni de aparat de tuns!

Click pentru pret

Material

Din pacate, lamele realizate din clasicul otel nu au cea mai buna performanta pe aparatul acesta. Nu doar ca precizia lasa de dorit, insa lamele sale agata firul de par. In plus, capetele sunt realizate dintr-un plastic rigid care poate spori disconfortul in urma folosirii pe suprafata scalpului.

Design

Manerul aderent este punctul forte al design-ului aparatului, iar aspectul vizual de asemenea. Insa din punct de vedere functional, alegerea design-ului nu a fost cea mai inspirata, deoarece parul se aduna rapid intre lame si plastic. In consecinta, este nevoie scuturarea frecventa pentru evitarea blocarii aparatului si continuarea procesului de tundere.

Caracteristici tehnice

Caracteristicile tehnice vin cu o serie de avantaje si dezavantaje care se confrunta in performanta aparatului. Punctele forte sunt reprezentate de cele 13 setari pentru lungime si trepte de taiere care se pot seta si bloca usor. Functia de autoascutire a lamelor din otel este inca un plus, precum si functia de eliberare rapida. In plus, se ofera flexibilitate sporita prin variantele de alimentare. Fie se foloseste cu fir, fie fara – in al doilea caz , se poate utiliza pana la 60 de minute dupa 8 ore de incarcare.

Insa toate aceste avantaje sunt minimalizate de alte specificatii tehnice, care scad performantele aparatului. Desi vine cu o tehnologie DualCut care dubleaza viteza de functionare, motorul nu are suficienta putere si nu face fata vitezei crescute. Acesta devine rapid foarte zgomotos si agata/blocheaza frecvent firele de par. In plus, desi ar trebui sa functioneze pana la 60 de minute, deseori se descarca dupa doar 10-15 minute de utilizare.

Rezistenta

La capitolul rezistenta, insa, aparatul este exemplar. Avand o greutate potrivita si dimensiuni optime, este usor de utilizat. Iar lamele din otel dovedesc o rezistenta aparte datorita proprietatilor materialului. In plus, aparatul este partial rezistent la apa, lamele putand fi curatate chiar si sub jetul dusului.

Raport Pret-Calitate

Cu toate acestea, raportul pret-calitate nu pare a se ridica la standardele reputatiei Philips in materie de tehnologie. Cu foarte putine accesorii (cablu de alimentare si pieptene), aparatul de tuns vine cu o serie de performante scazute si incomoditati peste care nu se poate trece cu vederea. Iar pretul nu este cel mai mic de pe piata si, in consecinta, nu se justifica.

Click pentru pret

PROS:
 • 13 trepte de taiere si setari pentru lungime intre 0.5-23mm.
 • Tehnologie DualCut cu nivel redus de frecare si viteza dubla
 • Functie de eliberare rapida a lamelor
 • Functie de autoascutire
 • Se poate utiliza atat cu fir, cat si fara
 • Design cu aspect vizual placut
 • Maner aderent
 • Poate fi curatat sub jetul de apa
 • Lame din otel cu rezistenta sporita

CONS:
 • Motor cu putere mica
 • Lamele de par si design-ul aparatului agata firele de par
 • Pret nejustificat
 • Putine accesorii
 • Timp de incarcare lung vs utilizare scurta: 8h vs maxim 60min


9 Total Score

Daca planuiesti sa folosesti aparatul intr-un mod profesionist pentru tunsori ce necesita precizie si concentrare, aceasta nu este achizitia optima. Aparatul, desi promite o serie de functii de calitate inalta, nu se ridica la nivelul asteptarilor si te va dezamagi cu fiecare tundere. Daca nu ai de gand sa il folosesti doar acasa fara prea mari pretentii catre rezultat, probabil ca va fi mai bine sa te orientezi catre produse cu performante mai inalte.

Design
9
Performanta
9
Functii
9
Utilizare
9
User Rating: Be the first one!
Spread the love
We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply